Home » 2014 » martie » 15

Dosar penal pentru extremiștii maghiari

Dosar penal pentru extremiștii maghiari

DIICOT precizează, într-un comunicat, că pe rol are în lucru un dosar penal în care se efectuează cercetări asupra mai multor persoane care sunt acuzate de „acţiuni împotriva ordinii constituţionale”. „Urmare a solicitărilor reprezentanţilor mass-media, Biroul de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism este împuternicit să aducă la cunoştinţa […]

Guvernul Ponta I în atenția forurilor UE

Guvernul Ponta I în atenția forurilor UE

Prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu, a precizat că „Guvernul Ponta 1 a fost dat exemplu negativ ieri (11 martie n.n.) la Bruxelles de către comisarul Viviane Reding, pentru restrângerea atributiilor Curtii Constituționale în 2012.”

Emil von Behring

Emil von Behring

S-a născut (1854) bacteriologul Emil von Behring, care a creat vaccinul împotriva difteriei și cel împotriva tetanosului.

Pantazi Ghica

Pantazi Ghica

Pantazi Ghica, scriitor și critic literar român.

Psalmul 115

Psalmul 115

1. Crezut-am, pentru aceea am grăit, iar eu m-am smerit foarte. 2. Eu am zis întru uimirea mea : ” Tot omul este mincinos ! „. 3. Ce voi răsplăti Domnului pentru toate câte mi-a dat mie ? 4. Paharul mântuirii voi lua şi numele Domnului voi chema. 5. Făgăduinţele mele le voi plini Domnului, […]

Apariția ziarului „Timpul”

Apariția ziarului „Timpul”

A apărut la București ziarul Timpul, organ de presă la care au lucrat scriitorii Mihai Eminescu, Ion Slavici și I. L. Caragiale.

Solon (filosof grec)

Solon (filosof grec)

Solon (filosof grec): „ Dacă ai învățat să asculți, te vei pricepe să comanzi.”

Aria Rombului

Aria Rombului

Aria sau suprafața rombului (A) este dată de jumătatea produsului dintre diagonala mare (D) și diagonala mica (d), matematic acest lucru exprimându-se astfel:   A = (D x d) / 2.

sidera

sidera

sidera = a încremeni, a stupefia.

„Manual de înțelepciune pentru oamenii de rând” de Joseph Maria Bochenski

„Manual de înțelepciune pentru oamenii de rând”  de Joseph Maria Bochenski

„Manual de înțelepciune pentru oamenii de rând”  de Joseph Maria Bochenski, Editura Limes.   O carte, scrisă de un prelat, plină de logica, de bun simț și de suplețe interpretativă.