Parlamentul European a votat eliminarea regimului de vize în spaţiul UE aplicabil cetăţenilor Republicii Moldova

republica_moldovaÎntr-un Comunicat de presă, Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, salută votul Parlamentului European în favoarea eliminării regimului de vize în spaţiul Uniunii Europene (UE) aplicabil cetăţenilor Republicii Moldova.

Ref.: Eliminarea de către Parlamentul European a regimului de vize în spaţiul UE aplicabil cetăţenilor Republicii Moldova

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, salută votul Parlamentului European în favoarea eliminării regimului de vize în spaţiul Uniunii Europene (UE) aplicabil cetăţenilor Republicii Moldova. Totodată, domnul preşedintele Traian Băsescu îşi exprimă încrederea că guvernele statelor membre vor formaliza cât mai curând acordul în Consiliul Uniunii Europene, demers care va încheia procedura de modificare a Regulamentului nr. 539/2001 în favoarea ridicării restricţiilor de circulaţie pentru cetăţenii Republicii Moldova.

 Domnul preşedinte Traian Băsescu doreşte să felicite Guvernul Republicii Moldova pentru consecvenţa cu care a urmărit îndeplinirea tuturor condiţiilor legate de procesul de liberalizare a regimului de circulaţie. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, apreciază că eliminarea obligativităţii vizelor, alături de parafarea, la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius din perioada 28 – 29 noiembrie 2013, a Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova constituie rezultate semnificative care demonstrează justeţea angajamentului pro-european al autorităţilor de la Chişinău. În acest context, domnul preşedinte Traian Băsescu consideră oportun să adreseze un apel la întreaga clasa politică pro-europeană din Republica Moldova pentru consolidarea orientării ţării către integrarea în Uniunea Europeană, ca singură opţiune verificată de asigurare pe termen lung a dezvoltării economice şi sociale la nivel naţional.

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, subliniază, şi cu acest prilej, importantă semnării înainte de luna august a Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova, semnarea, intrarea în vigoare provizorie şi ratificarea celor două acorduri în cât mai multe state membre înainte de sfârşitul anului contribuind, în mod decisiv, la întărirea legitimităţii opţiunii de integrare europeană a Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.