Strategii privind serviciile de informații

Crin Antonescu, presedinte PNL sustine o conferinta de presa la sediul PNL Timis, in TimisoaraPreşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, s-a arătat îngrijorat de tendinţa politicului de a-şi subordona serviciile de informaţii

„O a doua şi ultimă chestiune, este legată de o iniţiativa legislativă care va intra probabil în discuţia Comisiei de Apărare a Senatului, săptămâna viitoare, semnată de domnii deputaţi Mircea Duşa şi Ion Mocioalcă, de senatorii PSD Ilie Sârbu, Gabriel Oprea şi Dan Tătaru şi care aduce nişte modificări în ceea ce priveşte sistemul de conducere al Ministerului Apărării Naţionale. Pe scurt, şeful Direcţiei Generale a Informării Armatei, conform acestei modificări legislative, urmează a fi numit direct de primul ministru, până acum era numit de ministrul Apărării cu avizul CSAT-ului. De asemenea, Departamentul de Înzestrare al Armatei care urmează a fi comasat şi cu cel de Patrimoniu, era o direcţie generală, şi acesta condus, spune proiectul de lege, de un civil sau de un militar, urmează să fie şi conducătorul acestui departament numit direct de primul ministru.

 

Dacă îmi aduc aminte că, acelaşi domn, Victor Ponta, a modificat la Ministerul de Interne, organizarea, modificare în urma căreia nu ministrul de Interne mai numeşte şeful DGIPI, doi şi un sfert, ci primul ministru direct. Dacă adaug la asta faptul că, vedem, domnul prim-ministru vrea să numească direct şi Şeful Poliţiei Române pe care să-l facă Secretar de Stat, ajung la două concluzii.

 

Unu, că domnul prim ministru doreşte, într-o măsură mai mare decât oricare alt prim-ministru de până acum al României, să modifice legislaţia încât toată puterea în zone, iată, foarte speciale, Serviciul de Informaţii din Interne, Serviciul de Informaţii din Armată, înzestrarea din Armată, şeful Poliţiei, să depindă direct de persoana primului-ministru.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.