Theodor Stolojan: “Este inadmisibil că Guvernul Ponta nu a dat, în patru luni, normele metodologice pentru impozitul pe construcţii speciale.”

stolojanPDL atrage atenţia că Guvernul Ponta nu a emis nici până acum normele metodologice pentru impozitul pe construcţii speciale deşi mediul de afaceri urmează să plătească prima din cele două tranşe pe 25 mai.

 

Liderul europarlamentarilor PDL, Theodor Stolojan, a declarat luni, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL, că “există o incertitudine totală pentru mediul de afaceri în legătură cu noile impozite şi taxe introduse de Guvernul Ponta, mai ales în ce priveşte impozitul pe construcţii speciale”.

 

“Este inadmisibil să aprobi impozitul pe construcţii speciale prin legislaţie în urmă cu patru luni, să construieşti un buget pe baza acestui impozit, să pui ca prim termen de plată a lui data de 25 mai şi la final de aprilie să nu existe încă normele metodologice care să clarifice pentru mediul de afaceri cum se plăteşte acest impozit, cine îl plăteşte şi la ce. Dacă ministerul de finanţe nu dă aceste norme în zilele ce urmează, PDL consideră că se impune demisia ministrului de finanţe pentru că ceea ce face este incalificabil”, a declarat Theodor Stolojan. El a vorbit despre formulările extrem de neclare din textul ordonanţei de urgenţă emisă de Guvernul Ponta. Theodor Stolojan s-a referit la declaraţii publice ale ministrului Niţă, care conducea domeniul energiei la momentul  adoptării ordonanţei, şi care spunea că nu va trebui plătit impozit pe acele construcţii aflate în proprietatea statului, dar şi la cele ale ministrului agriculturii care nu a clarificat dacă fermierii persoane juridice vor trebui să plătească pentru sere, silozuri, patforme betonate.

 

“În fapt, acest impozit este incalificabil pentru că este un impozit pe investiţii în infrastructură, domeniu la care România este deficitară”, a spus Theodor Stolojan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.