Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a întâlnit cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României

 

ministrul integrarii europeeneMinistrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a avut astăzi, 29 aprilie a.c., o întrevedere cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României. Discuţiile au vizat documentele de programare pentru perioada 2014-2020, accentul fiind pus pe proiectele programelor operaţionale care vor fi coordonate de Ministerul Fondurilor Europene, dar şi măsuri necesare pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene în actuala perioadă de programare.

“Aceasta este prima întâlnire organizată în baza Memorandumului de Înţelegere între Guvernul României și Coaliția pentru Dezvoltarea României‎. Ministerul Fondurilor Europene pune un accent deosebit pe consultarea cu toţi partenerii de dialog în scopul identificării celor mai bune soluţii pentru a atrage eficient fondurile alocate de UE pentru perioada 2014-2020. Consultările publice pe marginea proiectelor programelor operaţionale sunt deosebit de importante în condiţiile în care la nivelul acestor documente de programare se stabilesc detaliile referitoare la investiţiile care vor fi susţinute din fonduri europene‎”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

În perioada de programare 2014-2020, Ministerul Fondurilor Europene va fi autoritate de management pentru patru programe operaţionale: Programul Operaţional Infrastructură Mare, Programul Operaţional Capital Uman, Programul Operaţional Competitivitate şi Programul Operaţional Asistență Tehnică. Primele versiuni de lucru ale documentelor consultative pentru aceste programe operaţionale au fost publicate pe site-ul MFE, www.fonduri-ue.ro, în data de 17 martie a.c.

Notă:

„Coaliţia pentru Dezvoltarea României” este o inițiativă privată, informală care reunește organizații reprezentative ale mediului de afaceri din România și care promovează consultarea prin dialog transparent și consistent între autorități și comunitatea de afaceri. Obiectivul central al Coaliției este acela de a fi un partener activ pentru Guvernul și Parlamentul României în procesul de consultare și de adoptare a legislației cu impact în activitatea economică din România. Coaliţia este alcătuită din reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, precum Asociaţia Oamenilor de Afaceri (AOAR), Romanian Business Leaders-RBL, Camera de Comerţ Americană – AmCham, Consiliul Investitorilor Străini – FIC, camere de comerţ bilaterale sau reprezentanţe comerciale ale unor state membre UE, din SUA şi Canada.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.