Guvernul Ponta nu vine cu niciun fel de soluție pentru a stimula economia

Ponta„USL promitea în 2012 un milion de locuri noi de muncă. Unde sunt? Rata şomajului în rândul tinerilor cu vârste de până la 24 de ani a ajuns la aproape 25%. De ce nu se face nimic în acest sens? De ce nu se aşază reprezentanţii Guvernului la o masă cu reprezentanţii opoziţiei şi ai mediului de afaceri pentru a veni cu soluţii? În timpul guvernării PDL, eu am creat programul dedicat tinerilor debutanți în afaceri. Este în vigoare din 2011 și până în prezent s-au creat 10.000 de noi locuri de muncă. Avem nevoie de mai multe inițiative de acest fel.

Guvernul Alternativă are mai multe idei în acest sens şi tocmai de aceea am decis organizarea unui eveniment „România prosperă prin industrie” – o dezbatere cu caracter tehnic, centrată pe soluții pentru reindustrializarea României şi crearea de noi locuri de muncă, la care vor participa şi importanţi oameni de afaceri.

O idee foarte bună pentru a stimula creşterea locurilor de muncă o reprezintă implementarea unui program start-up Creat în România, adică crearea unor incubatoare în apropierea universităţilor. Ce înseamnă asta? Mulţi dintre tinerii studenţi au abilităţi de antreprenori, dar nu se pot dezvolta din cauza lipsei resurselor şi din cauză că nu sunt îndrumaţi sau încurajaţi. Atunci universităţile, cu sprijin de la stat, ar putea crea incubatoare de afaceri. Adică studenţii vin cu un plan de afaceri, îl prezintă şi dacă sunt suficient de convingători primesc resursele necesare pentru a-l demara. Acestea pot fi de exemplu, un birou unde îşi pot primi clienţii, consiliere legală şi financiară etc. Universităţile păstrează un procent de circa 10% din afacere, iar cand tinerii îşi cresc suficient de mult afacerea încât să-şi dorească să fie 100% independenţi îşi pot răscumpăra cele 10 procente. Aceasta este o idee. Am pregătit un document cu mult mai multe şi sunt convinsă că în urma dezbaterii cu mediul de afaceri vom găsi şi mai multe.”

(preluare de pe blogul Andreei Maria Paul – Prim vicepresedinte PDL).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.