Guvernul trebuie să desecretizeze memorandumul privind pierderea banilor europeni pentru autostrăzi

Alexandru-NazareDeputatul Alexandru Nazare, vicepreşedinte PDL şi coordonator al portofoliului Fondurilor Europene în Guvernul Alternativă, le solicită, a doua oară, premierului Ponta și ministrului Șova să facă publică situația fondurilor europene alocate construcției de autostrăzi, în pericol de a fi pierdute datorită incompetenței PSD și PNL.

”După doi ani de zile de guvernare Ponta, aflăm astăzi că România riscă să piardă peste 1 miliard de euro din fondurile europene alocate pentru autostrăzi. Situația este extrem de gravă și se datorează incompetenței miniștrilor susținuți de PSD și PNL care nu au fost capabili să vină cu proiecte noi și s-au mulțumit să taie panglici pe autostrăzile începute de guvernările PDL. Pentru loturile 2,3 și 4 de la Lugoj-Deva și pentru Timișoara-Lugoj lotul 2 a durat un an și jumătate de la lansarea licitației până la semnarea contractelor”, a declarat vicepreședintele PDL.

Alexandru Nazare semnalează și minciunile propagate de premierul Ponta și ministrul Șova în ceea ce privește autostrada Sibiu-Pitești: ”În memorandumul aprobat în secret de Guvern se spune foarte clar că singurele tronsoane din Sibiu-Pitești care vor fi realizate din alocarea 2014-2020 sunt Sibiu-Boița și Pitești-Curtea de Argeș-Râmnicu Vâlcea. Deci vom avea autostrada completă Sibiu-Pitești după 2020, nu așa cum se lăudau Ponta și Șova”.

Soluțiile propuse de Șova pentru absorbție sunt considerate nerealiste chiar de Ministerul Fondurilor Europene, care atrage atenția că acele contracte de autostrăzi cu termen în 2016 sau care abia urmează a fi licitate nu vor putea fi finalizate mai devreme de 31 decembrie 2015 și atunci întreg proiectul nu mai poate fi decontat, subliniază deputatul PDL. ”O altă soluție minune identificată de Șova este cheltuirea a 90 de milioane de euro pentru studii de fezabilitate, studii care au un termen de valabilitate de 2 ani și pentru care apoi va trebui să plătim revizuiri când vom avea bani pentru execuția lucrărilor”, a concluzionat deputatul PDL.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.