ANPC sancţionează un operator financiar-bancar

marius-dunca„Preşedintele ANPC, Marius Alexandru Dunca a anunţat câştigarea, definitiv şi irevocabil, a unui proces cu o instituţie bancară în care au fost implicaţi 260 de consumatori cărora trebuie să li se restituie toţi banii încasaţi fără temei legal, începând cu data de 21.06.2010 şi până în prezent.


Cei 260 de consumatori au depus reclamaţii la nivelul anului 2010, când Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 50 (OUG 50) era în formă iniţială şi se aplică contractelor în derulare.
ANPC a sancţionat contravenţional operatorul financiar-bancar şi a dispus măsuri complementare de restituire a sumelor încasate fără temei legal.


Motivul sancţionării îl reprezintă încasarea unui comision de risc care, ulterior datei de 21.09.2010, a fost transformat în comision de administrare.


Operatorii financiar-bancari aveau obligaţia de a implementa prevederile OUG 50, din care  comisionul de risc nu făcea parte, acesta a fost rebotezat în comision de administrare.


Creditele contractate de consumatorii în cauză variază de la 20.000 euro la 400.000 euro, comisionul de risc/administrare variind de la 0,1 % până la 0,26%.


În mini-vacanţa de 1 mai, ANPC asigură consumatorii că supraveghează şi controlează piaţa şi îi sfătuieşte pe aceştia ca, în cazul în care drepturile acestora le sunt încălcate, să se adreseze comisariatelor judeţene, precum şi să apeleze numărul de telefon 021 9551.”

 

Biroul de presă al ANPC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.