Cătălin Predoiu: “Ignorați jocul politic care vă deplasează atenția de la problemele reale la un război politic personal și de fațadă!”

Catalin_PredoiuPrim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu condamnă ”jocul politic” președinte-premier pe tema alegerilor prezidențiale, în plină campanie pentru europarlamentare, arătând că disputa continuă dintre cei doi îi împiedică pe români să urmărească o dezbatere necesară, pe subiecte europene de interes. Într-o conferință de presă susținută astăzi, la sediul central al PDL, Cătălin Predoiu a recomandat cetățenilor să ignore duelul celor doi demnitari, care deplasează atenția de la problemele reale la un război politic personal.

”Români, ignorați jocul Ponta –Udrea – Băsescu! Îmi pare rău să o spun, dar prin deplasarea jocului politic și a dezbaterii politice pe tema campaniei prezidențiale în plină campanie pentru europarlamentare, președintele Băsescu, voit sau nevoit, îl ajută, de fapt, pe premierul Ponta. Îl ajută pentru că, astăzi, domnul Ponta ar fi trebuit să dea socoteală pentru 24 de luni de guvernare incompetentă. Mâine se fac doi ani de când dl Ponta ține frâiele Guvernului. Se fac doi ani și ar trebui să facem un bilanț despre toate erorile, greșelile și – pot să spun – ticăloșiile pe care dl Ponta, împreună cu aliații politici, le-au făcut în ultimii doi ani. Și, în loc să discutăm acest lucru, noi discutăm despre o temă prezidențială”, a spus prim-vicepreședintele PDL.

Cătălin Predoiu a adăugat că, prin atitudinea pe care o afișează, Victor Ponta o ajută, de fapt, pe Elena Udrea. Referindu-se la sesizarea adresată de premier CCR pe tema conflictului de natură constituțională, liderul democrat-liberal a apreciat că aceasta este greșită din punct de vedere tehnic ”și probabil că dl Ponta știe acest lucru”. ”Ceea ce urmărește, de fapt, este să se obțină un rezultat favorabil, pentru că în felul acesta dl președinte Băsescu poate în continuare să ajute PMP în campania electorală. Deci dl Ponta este nesincer și față de partidul său și față de opinia publică”, a explicat Predoiu.

El a pledat pentru focalizarea dezbaterii publice pe teme europene, arătând că, în același timp, nu trebuie trecute cu vederea greșelile comise în acești doi ani de guvernările Ponta: ”Nu cred că este momentul să discutăm despre modalitățile tehnice de unificare a Dreptei. Cred că este cinstit să explicăm românilor acum dezastrul provocat de guvernarea Ponta și despre miza alegerilor europene, miza lor pentru România. Nu cred că putem vorbi acum în jurul cui se poate forma unificarea Dreptei. În orice caz, dacă tot s-a deschis subiectul, nu cred că în datele prezente putem vorbi despre o unificare a Dreptei în jurul d-nei Elena Udrea. Poate de unificarea Stângii.”

Cătălin Predoiu a menționat că PDL va insista pentru o politică responsabilă, bazată pe soluții și va angaja dezbateri privind fondurile europene, locurile de muncă, reprezentarea intereselor românilor la Bruxelles, ”privind modul în care putem ține România ancorată către Vest și nu către Est, cum vrea dl Ponta să o îndrepte”.

”Cred că românii trebuie să se gândească bine cui dau votul în această campanie pentru europarlamentare pentru că orice vot dat partidelor care nu vor intra în Parlament este un vot dat PSD. De aceea, dacă PMP-ul nu intră în Parlament, orice vot dat PMP este un vot dat PSD”, a spus Cătălin Predoiu.

El a adăugat că este momentul unui ”bilanț al greșelilor, ghinioanelor pe care guvernarea Ponta le-a adus pe capul românilor”, arătând că, la capătul acestor doi ani, românii sunt mai săraci, cu puterea de cumpărare scăzută, cu 36 de noi taxe pe cap, cu locuri de muncă topite în loc de milionul de locuri de muncă promis. ”Am făcut un bilanț al celor mai grave 13 erori făcute de dl Ponta în economie, care au dus la dispariția de locuri de muncă și secarea economiei de bani. Nu mai au bani oamenii, nu mai au bani firmele, nu mai au bani nici băncile.(…) Lipsa de lichidități și evaporarea investițiilor se datorează lipsei de credibilitate a guvernului Ponta. Niciun investitor serios român sau străin nu va investi în România câtă vreme dl Ponta e la cârma guvernului(…). De aceea închei spunând: Români, ignorați jocul politic care vă deplasează atenția de la problemele reale la un război politic personal și de fațadă!”, a conchis Predoiu.

 

Biroul de presă al PDL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.