Apă minerală retrasă de la comercializare

anpc_1„Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a oprit de la comercializare o cantitate de apă de 101.160 de l apă minerală naturală.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că apa minerală provenea din sursa F4 Roşu Vatra Dornei, jud. Suceava. Ca urmare a demersurilor ANPC, Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale a emis o adresă conform căreia pentru sursa F4 Roşu nu sunt înregistrate rezerve/resurse de ape minerale naturale. Societatea Naţională a Apelor Minerale, care are în concensiune sursa F4 Roşu a precizat că nu furnizează apă minerală naturală pentru îmbuteliere din acest foraj.

Conform legislaţiei, pe teritoriul României pot fi comercializate sub denumirea de ape minerale naturale numai apele recunoscute de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale  sau de autoritatea competenţă dintr-un  stat membru al UE.

A fost verificat un număr de 93 de magazine constatându-se existenţa la comercializare şi oprirea de la comercializare a unei cantităţi de 73.606 litri din sursa F4 Roşu.

Totodată, a fost oprită temporar de la comercializare o cantitate de 27.554 care avea ca sursă un alt izvor pentru care ANPC urmează să primească rezultate.

Operatorul economic a decis retragerea, în mod voluntar, a unei cantităţi de circa 44.646 litri apă minerală din sursa F4 Roşu, precum şi o cantitate de 31.530 l ce avea ca sursă un alt izvor, până la primirea rezultatelor.

S-au aplicat 36 amenzi contravenţionale în valoare de 268.100 lei.”

(Sursă ANPC)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.