România la cea de-a XXVII-a ediție a Salonului Internațional de Carte de la Torino

_salone_internazionale_del_libro_a_torino„Salone Internazionale del Libro di Torino

 

În perioada 8-12 mai 2014 va avea loc cea de-a XXVII-a ediție a Salonului Internațional de Carte de la Torino. Tema ediției din acest an este Il Bene/ Binele, iar țara invitată de onoare este Sfântul Scaun.

 

Pentru al șaselea an consecutiv, Institutul Cultural Român prin Centrul Național al Cărții și Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, organizează participarea țării noastre la cea mai importantă manifestare de profil din Italia cu un stand național cu tema Segnali positivi: La Romania al Salone del Libro 2014/Semnale pozitive: România la Salonul de Carte 2014.  

 

Standul României, cu o suprafață de 70 metri pătrați, va fi realizat după un concept inspirat de tema principală a ediției din acest an a Salonului. Situat în Pavilionul 3 R06-S05, Standul României va cuprinde: un spațiu dedicat vânzării de carte, organizat cu sprijinul Grupului Librarium; un spațiu destinat evenimentelor literare care vor avea loc în cadrul Standului României; o cabină radio care va găzdui echipa Radio Torino International unul dintre parteneri media ai participării României la Salonul de Carte și un punct de informare turistică organizat în parteneriat cu Biroul Național de Turism al României în Italia.

 

Pe parcursul celor cinci zile, atât la Standul României, cât și în alte săli din cadrul Salonului vor fi organizate manifestări care au scopul de a promova relațiile bilaterale în domeniile literatură, traduceri și politici editoriale. De asemenea se dorește stimularea interesului specialiștilor, editorilor și traducătorilor pentru literatura română, contactele directe între scriitorii invitați și publicul larg, precum și păstrarea legăturii comunității românești cu valorile culturale ale țării de origine. Astfel, manifestările organizate de Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția pe parcursul desfășurării Salonului Internațional de Carte de la Torino vor reuni peste 50 de invitați: scriitori români, româniști, traducători de literatură română în limba italiană, istorici, jurnaliști și reprezentanți ai unor edituri italiene.

 

Cei peste 50 de invitați, români și italieni la această ediție a Salonului aparțin unor domenii variate, reprezentative pentru profilul manifestării: scriitori, traducători, jurnaliști culturali, editori, critici literari, profesori, româniști (a se vedea în Anexă programul evenimentelor literare).

   

Organizarea anuală a prezenței României la Salonul Internațional de Carte de la Torino se înscrie în strategia Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția privind promovarea literaturii române în Italia.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.