UN CEAS PENTRU ARTĂ în expoziția „Otto Dix – O lume în ruine. Grafică 1920-1924”

Otto Dix – O lume în ruine„Goethe-Institut București și Muzeul Național de Artă al României vă invită sâmbătă, 10 mai 2014, orele 11.30, la o nouă vizită cu ghidaj gratuit în expoziția Otto Dix – O lume în ruine. Grafică 1920-1924, deschisă în Sălile Kretzulescu ale MNAR. Prezentarea este susținută de Simona Dumitriu, curator în cadrul grupului independent Platforma, în colaborare cu Arnold Schlachter, artist vizual și colaborator al Goethe-Institut București.

 

Se plătește doar biletul de intrare în expoziție (4 lei întreg) fără taxa de ghidaj obișnuită. Participarea se face doar pe bază de programare la telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro  până vineri, 9 mai, orele 16.00.

 

Prezentarea va oferi detalii despre contextul istoric și social al epocii în care a creat Otto Dix și se va axa pe câteva dintre lucrările incluse în expoziție. Va fi abordat și felul în care a evoluat percepția asupra operei lui Dix de-a lungul secolului XX – de la privirea critică a contemporanilor săi la însemnătatea lui în prezent.

 

Expoziția Otto Dix – O lume în ruine. Grafică 1920-1924 prezintă seria de cincizeci de gravuri intitulată Războiul (Der Krieg), creată în urma experienței trăite de artist pe front, în Primul Război Mondial, experiență care l-a urmărit o viață întreagă și care i-a influențat puternic creația. Alături de această serie, în expoziție sunt incluse și lucrări reprezentând imagini ale lumii anilor 1920 – prostituate, bătrâni, soții de muncitori, invalizi de război, personaje din lumea circului – surprinse cu obiectivitate critică, cu sarcasm și ironie.

 

Expoziția Otto Dix – O lume în ruine. Grafică 1920-1924  poate fi vizitată până pe 25 mai 2014.

 

Simona Dumitriu lucrează și predă în cadrul grupului independent Platforma susținut de Muzeul Național de Artă Contemporană. Până în 2013 a predat cursuri de artă contemporană și fotografie la departamentul Foto-Video al Universității Naționale de Arte București. Preocupările sale artistice și curatoriale includ teoria arhivei, educația ca artă, istoria artei românești contemporane, arta ca activism și acțiune socială, feminism și studii de gen aplicate în context artistic.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.