Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a participat la evenimentul „Piața statelor membre”

Ministrul_Eugen_TeodorovicIMinistrul Eugen Teodorovici a fost prezent în această dimineață la evenimentul „Piața statelor membre”, alături de Sorin Oprescu, Primarul General al Municipiului București, George Ciamba, secretar de stat MAE și Angela Filote, șefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Eugen Teodorovici a vorbit despre ziua de 9 Mai, despre importanta sa semnificație atât pentru Europa cât și pentru România, aceasta reprezentând o primă etapă dintr-un proces foarte lung de creare a UE, „o familie unită din care țara noastră face parte”.

„Nu vreau să mulțumesc nimănui pentru realizarea acestui frumos eveniment pentru că este datoria noastră, în calitate de politicieni, să facem! Să facem pentru dumneavoastră, dragi bucureșteni și pentru fiecare român în parte. Vă doresc să aveți parte de o zi cât mai frumoasă”, a mai spus ministrul Fondurilor Europene.

Evenimentul „Piața statelor membre”, parte a manifestațiilor culturale pentru sărbătorirea Zilei Europei, este organizat de Ministerul Afacerilor Externe, Primăria Municipiului București și Centrul pentru Proiecte Educaționale și Sportive PROEDUS, în Parcul Cișmigiu, între orele 10.30 și 18.00. Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a fost partener al acestei manifestări culturale, în cadrul căreia cetățenii interacționează cu tradițiile și obiceiurile celorlalte țări membre.

La eveniment au fost prezenți reprezentați ai următoarelor state: Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia.

Standul României a fost organizat de Centrul Infoeuropa în colaborare cu Direcţia Diplomaţie Publică Culturală şi Ştiinţifică şi Direcţia Relaţii Consulare din cadrul MAE, Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi Ministerul Fondurilor Europene.

Notă:

Mai multe informații despre evenimentele organizate cu prilejul Zilei Europei sunt disponibile pe site-ul MFE.

Totodată, MFE a derulat, în perioada 1-9 mai a.c., în mediul online, o campanie de informare despre simbolurile UE. Informatii despre aceasta campanie sunt disponibile pe site-ul MFE..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.