OTAKU – Expo la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”, Bistrița

Marţi, 27 mai 2014,  începând cu ora 14, în sala Liviu Rebreanu a Bibliotecii Judeţene George Coşbuc, a avut loc vernisajul expoziţiei de benzi desenate manga: OTAKU Expo.      

  

Este prima expoziţie de acest gen din oraşul nostru, acest stil de desen fiind mai puţin cunoscut şi practicat. „De obicei cei care încearcă manga sunt fascinaţi de ochi …şi se opresc la aceştia, dar Oana este singura care a continuat” – a spus profesorul Paul Târziu cel care a descoperit-o, a încurajat-o să deseneze şi să expună. Iar pe acest segment, al desenului digital manga, ea este un autodidact.

 

Autoarea, Oana Alina Zvâncă, aflată la prima expunere, este absolventă a liceului de Arte Plastice „Corneliu Baba”, specialitatea Grafică, este grafician, designer şi ilustrator (digital şi tradiţional). În 2007 a scos cartea de benzi desenate şi cartea de colorat cu titlul „Sabia destinului”, carte în 2 volume.

 

Înconjurată de un public numeros şi în mare parte avizat ea a explicat că „simte Otaku ca şi o lume paralelă în care se refugiază adesea.” (Otaku –  este de altfel, un termen din limba japoneză care denumeşte persoana pasionată de manga şi anime.)  Şi această pasiune a ei o transpune chiar şi în vestimentaţie, în coafură, în machiaj şi transpare în dragostea ei pentru cultura, civilizaţia şi limba japoneză. Drept dovadă, la finalul evenimentului a oferit publicului şi o demonstraţie a pasiunii şi talentului ei creativ delectându-l cu realizarea „on-line” a unor desene.   

 

Biblioteca Judeţeană şi-a popus să dezvolte această colaborare şi mergând pe ideea ilustraţiei de carte va desfăşura în perioada vacanţei de vară, la Secţia pentru copii, câteva Ateliere de desen manga, unde copiii şi tinerii participanţi vor fi indrumaţi chiar de Oana Zvâncă.

 

Deschiderea vernisajului, din partea Bibliotecii Judeţene, a fost făcută de bibliotecara Adriana Zăgrean, bibliotecar la Secţia pentru copii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.