LANSARE DE CARTE REGALĂ

În după-amiaza zilei de marţi, 1 aprilie 2014, Principele Radu Duda a fost oaspetele Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc”. În Sala „Liviu Rebreanu”, în prezența unui public numeros, Principele Radu Duda a prezentat cărţile „Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare” şi „Trei poduri peste lume”, apărute la Editura Curtea Veche.


Scriitorul Ioan Pintea, Directorul Bibliotecii Judeţene, a exprimat bucuria de a-l avea ca oaspete pe Principele Radu Duda pentru lansarea celor două volume dedicate unor membri ai Casei Regale a României.


În discursul său, Alteţa Sa Regală l-a evocat pe poetul George Coşbuc, scriitor apropiat ideii de regalitate românească. Prinţul Radu și-a exprimat în acest context dorința de a sprijini reeditarea cărţii „Povestea unei coroane de oţel” a lui Coșbuc. Legat de vizita Sa la Biblioteca Județeană, Principele Radu Duda a evocat momentul când principele moştenitor Carol a fost la Bistriţa în vremea studiilor militare și a locuit vreme de un an în clădirea care astăzi găzduiește instituția noastră.


Făcând trecerea la prezentarea celor două cărți, Principele Radu a expus succint rolul regalității în istoria României, eforturile actuale ale Casei Regale de primire a României în N.A.T.O. și a evocat cu precădere personalitatea reginelor României. Prinţul Duda a vorbit apoi despre cartea „Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare”, semnată de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, o carte-album ce prezentă în imagini destinul principesei Margareta de la naştere până astăzi, într-o realizare grafică deosebită. Volumul „Trei poduri peste lume”, semnat de Principele Radu, se referă la viaţa actorului care a fost, devenit om de stat, la trecerea de la România comunistă la libertate.


La finalul întâlnirii, Alteța Sa a oferit autografe pe cartea Domniei Sale și S-a întreținut cu numeroșii susținători ai ideii de regalitate în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.