Proiect de Ordin al ministrului Finanţelor Publice (Comunicat de presă)

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Ministerul-Finantelor-PubliceMinisterul Finanţelor Publice a postat astăzi, pe site, la rubrica Transparenţă decizională, proiectul de Ordin al ministrului Finanţelor Publice pentru aprobarea Normelor metodologice privind reflectarea în contabilitate a principalelor operaţiuni de fuziune, divizare, dizolvare şi lichidare a societăţilor, precum şi de retragere sau excludere a unor asociaţi din cadrul societăţilor.

 

Proiectul de Ordin actualizează şi pune în concordanţă normele metodologice cu modificările legislaţiei din domeniile juridic, contabil şi fiscal referitoare la operaţiunile de fuziune, divizare, dizolvare şi lichidare a societăţilor, precum şi de retragere sau excludere a unor asociaţi din cadrul societăţilor. Acest proiect cuprinde numai prevederi referitoare la modul de contabilizare a operaţiunilor de fuziune, divizare, lichidare a societăţilor, de retragere sau excludere a unor asociaţi din cadrul societăţilor, nu şi prevederi de natură fiscală.

 

La intrarea în vigoare a acestui proiect de ordin se va abroga Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.376/2004.

 

Proiectul de ordin postat astăzi pe site-ul MFP a făcut obiectul unor consultări repetate cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai asociaţiilor profesionale (Uniunea Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România, Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România), precum şi cu cei ai mediului academic.

 

MFP va analiza toate observaţiile şi propunerile care vor fi înaintate pe marginea proiectului de Ordin de ministru, în procesul de consultare publică.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.