Regulament privitor la categoriile de carne şi utilizarea anumitor aditivi alimentari în preparatele din carne

INFORMARE DE PRESĂ

 

 

preparate_carneÎn data de 5 Iunie a.c. a fost publicat în Jurnalul Oficial al UE nr. L166/11 Regulamentul Comisiei nr. 601/2014 care amendează Anexa II la Regulamentul 1333/2008 în ceea ce priveşte categoriile de carne şi utilizarea anumitor aditivi alimentari în preparatele din carne.

Regulamentul 601/2014 al Comisiei prevede printre altele, fabricarea pastei de mici după reţeta originală şi comercializarea micilor realizaţi din aceasta pe piaţa națională, dar și la nivel european.

Precizăm că Regulamentul 601/2014 va intra în vigoare la 25 iunie 2014, ca atare consumatorul român și nu numai se poate bucura în continuare de savoarea micilor românești.

Reprezentanţa României la Bruxelles, susţinută de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și organizațiile de producători și procesatori din sector au finalizat demersurile necesare pentru includerea în lista menţionată în Anexa II la Regulamentul (CE) nr. 1333/2008, a componenților utilizaţi la fabricarea pastei de mici.

Scopul reuniunilor la Buruxelles a fost acela de a permite reprezentanților industriei agroalimentare din România să explice Comisiei justificarea tehnologică a utilizării aditivilor printre care și bicarbonatul de sodiu, în vederea identificării unei soluţii practice de a modifica Anexa II la Reg. 1129/2011 pentru a include aceşti aditivi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.