Convocarea conducerii centrale, regionale şi judeţene a structurilor ANAF

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Ioana-Maria PetrescuMinistrul Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, i-a convocat astăzi, la Bucureşti, pe reprezentanţii conducerii centrale, regionale şi judeţene ai structurilor ANAF, pentru a analiza situaţia veniturilor încasate în ultimele trei luni.
 

“Misiunea dumneavoastră este să aduceţi bani la buget pentru măsuri de relaxare fiscală, susţinerea politicilor sociale. Veţi avea în mine un sprijin permanent în condiţiile în care vă faceţi treaba cât mai bine şi respectaţi legea! Vreau ca Fiscul să fie respectat de contribuabilii oneşti.  Voi fi intransigentă faţă de angajaţii ANAF care nu îşi înţeleg misiunea şi, mai ales, faţă de cei care vor încălca legea“, a subliniat ministrul Finanţelor Publice.

Ministrul Ioana-Maria Petrescu a cerut explicaţii conducerilor executive ale administraţiilor judeţene ale căror încasări pe luna mai s-au situat sub programul de încasări stabilit. Conducerea centrală a ANAF va prezenta ministrului Finanţelor Publice o sinteză a dificultăţilor întâmpinate de structurile regionale şi judeţene din cadrul instituţiei, pentru a fi identificate soluţii de îmbunătăţire a colectării.  

Astfel de analize vor fi făcute lunar. “În fiecare lună voi aştepta la Bucureşti să-mi dea explicaţii conducerile administraţiilor fiscale din judeţele situate pe ultimele trei locuri la încasări şi care nu şi-au realizat veniturile programate. Vă asigur că nu veţi face foarte multe drumuri la Bucureşti pentru că vom găsi şi alte soluţii“, a afirmat ministrul Finanţelor Publice.

Reuniunea de astăzi face parte din seria de întâlniri de lucru pe care ministrul Finanţelor Publice o are periodic cu structurile ANAF în scopul creşterii veniturilor colectate şi îmbunătăţirii relaţiei contribuabilului cu Fiscul.

Ministrul Petrescu a avut avut recent, întâlniri de lucru similar cu Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice, care cuprinde cele şase sectoare ale Capitalei şi judeţul Ilfov, precum şi cu Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili. Aceste întâlniri vor continua cu deplasări la sediul Direcţiilor Generale Regionale.

 

Biroul de presă,
Ministerul Finanţelor Publice

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.