Teatru – modalitate de exprimare artistică

În urma parteneriatului dintre prof. Adriana Scripet şi Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc", în data de 04. 05 2014, în sala festivă a Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa a avut loc un concurs de teatru.


Elevii claselor a X-a au prezentat un număr de 16 piese de teatru şi 3 scurt metraje. Majoritatea pieselor prezentate au fost compoziţii proprii, dar şi inspirate din dramaturgi români. Juriul, compus din profesori, reprezentanţi ai conducerii Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu" şi ai Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc" au punctat originalitatea temei alese, interpretarea artistică şi mimica, prezenţa scenică şi costumele. A fost desemnat cel mai bun actor şi s-au acordat premii şi menţiuni.


Premiile, în cărţi, au fost donate de Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc" Bistriţa-Năsăud. Fiecare elev şi-a ales cu interes cartea, amintire care a punctat reuşita evenimentului. Prin acest proiect, dorim să facilităm prezenţa culturii adevărate în viața elevilor noştri.


 Arta teatrală, prin mesaj, decor, viaţă scenică, ajută la o percepţie corectă a realităţii trecute, prezente şi viitoare, într-un mod elegant, subtil şi inteligent. Acest  fapt  poate duce la rafinarea în timp  a “gusturilor” artistice, la stimularea creativităţii, la dezvoltarea armonioasă a personalităţii, în care curiozitatea vârstei şi lectura să ocupe un loc tot mai mare în preocuparea zilnică. Teatrul este o şansă pentru dezvoltarea minţii copilului într-o zonă în care familia şi şcoala o face parţial.  În acelaşi timp, oferă  şansa dezvoltării fanteziei, diversificării modului de judecată prin acceptarea şi respectarea opiniilor celor din jurul tău. Fără-ndoială că intrând în contact cu lumea teatrului, observând câtă muncă depun actorii pentru a oferi publicului un spectacol de calitate, ori câtă responsabilitate au aceştia faţă de oamenii care vin să-i admire, elevilor li se va dezvolta simţul responsabilităţii, ideea că trebuie să munceşti laborios pentru a avea succes în viaţă, iar în acelaşi timp, le va îmbunătăţi relaţia cu cei din jur. Această întâlnire cu lumea teatrului mobilează mintea copilului cu un set nou de probleme şi de întrebări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.