Alin Seserman: „Reacția conducerii Primăriei este extrem de înceată și dezinteresată față de subiectul sport în Bistrița, care înseamnă mult mai mult decât să dăm bani unui club privat”

Stadionul Gloria„În ultimii ani, Primăria Bistriţa, Consiliul Local au dat Gloriei Bistriţa câte 20 miliarde lei anual, în timp ce sportul de masă este neglijat total. Reacţia conducerii Primăriei este extrem de înceată şi dezinteresată faţă de subiectul sport în Bistriţa, care înseamnă mult mai mult decât dăm bani unui club privat. La Colegiul Andrei Mureşanu, timp de doi ani s-a pierdut timpul pentru a închiria un teren care nu trebuia nimănui pentru nu corespunde ca dimensiuni şi suprafaţă.

Am iniţiat de două ori un proiect să-l modernizăm pentru elevii de acolo. Nu mi-a trecut prin cap că profesorii-directori- consilieri pot vota împotrivă. O să mai fac o încercare la rectificarea din luna august. În tot acest timp, baze sportive importante  din oraş se degradează pe zi ce trece. Baza Mecanică, Ario, baza CFR şi altele dispar sub buruieni fără ca nimeni să facă nimic.

Primăria avea toate motivele să salveze aceste baze. Localităţile Unirea, Viişoara, cu populaţia unei comune, nu au un teren amenajat. Nici Ghinda, Slătiniţa, Sărata. Nu e de mirare că Budacu de Jos avea patru echipe în liga a patra, iar Bistriţa, până anul trecut, nu avea nici o echipă în liga a cincea. Pe terenul de la Liviu Rebreanu se joacă doi- trei copii după-amiază. Singurele investiţii au fost realizate de privaţi la şcoli, însă în ultimul timp aproape că nu-şi acoperă cheltuielile. Cred că şi acestea ar putea fi preluate. Cu acordul chiriaşilor, binenţeles. E nevoie de o ofensivă din toate părţile pentru susţinerea sportului de masă, pentru sănătate. În doi ani, putem să avem baze sportive, piste pentru biciclişti. Bani sunt. Totul e să vrem".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.