Proiectul INNOCRAFTS

INNOCRAFTSÎn prezent, municipalitatea Bistrița îşi propune să dezvolte în Cetatea Bistriţei meşteşuguri şi activităţi compatibile cu caracteristicile vechiului burg. Breslele medievale care asigurau faima cetăţii pot să devină modele pentru practicarea unor meserii care cer manualitate, tehnică şi creaţie la standarde contemporane, dar care asigura promovarea tradiţiei şi culturii locale. Cetăţenii de azi au moştenit oportunitatea de a utiliza valoarea de patrimoniu a oraşului, un cadru arhitectural care poate să asigure prosperitatea prin mijloace accesibile şi fără costuri mari.

Repornirea mecanismului economic şi cultural al oraşului istoric după decenii de regres şi disoluţie este un process de durata care implică cunoştinţe, resurse şi încredere din partea celor implicate în procesul de regenerare urbană a vechilor meşteşuguri. Pentru asigurarea unui cadru profesionist, municipalitatea a dezvoltat un proiect de parteneriat cu mai multe oraşe europene finanţat prin INNOCRAFTS – Interreg IVC (INNOVATION & ENVIROMMENT REGIONS OF EUROPE SHARING SOLUTIONS).

Proiectul INNOCRAFTS finanţat de Uniunea Europeană  (vezi www.innocrafts.eu ?) în vederea asigurării sprijinului reciproc între regiunile din Europa prin schimburi de experienţă şi bune practici care pot să determine inovarea şi dezvoltarea economică a meseriilor tradiţionale este implementat de Municipalitatea din Florenţa în calitate de lider de proiect.

Parteneri în cadrul proiectului:

    Municipalitatea din Florenţa,
    Asociaţia Naţională a oraşelor din Toscana,
    Institutul Naţional de Arte şi Meserii din Franţa,
    Fundaţia Tradiţiilor din Andaluzia,
    Municipalitatea din Bistriţa,
    Asociaţia Regională “Central Stara Planina”,
    Municipalitatea din Burgas,
    Camera de Comerţ din Barcelona,
    Universitatea de Arte, Design şi Arhitectură – Aalto,
    Departamentul de Educaţie, Cultură şi Sport – Riga,
    Agenţia de revigorare a vechiului oraş Vilnius,
    Consiliul Local Reims,
    Consiliul Meseriaşilor din Irlanda,
    Agenţia de Afaceri din Budapesta,
    Camera de Comerţ şi Industrie din Slovacia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.