Infracțiuni în țară / protecție afară

Marko-Attila-GaborMarko Attila, Deputat UDMR, a plecat la Budapesta imediat ce colegii săi din Camera Deputaţilor au avizat, la solicitarea DNA, în luna decembrie 2014, arestarea preventivă în unul dintre dosarele Alinei Bica.

Deplasat în acest caz este declaraţia avocatului acestuia potrivit căreia deputatul maghiar „beneficiază de protecţie din partea premierului maghiar Viktor Orban”.

"Deocamdată se află în Republica Ungară, la Budapesta. El a primit protecţie din partea premierului ungariei Viktor Orban, deci el se regăseşte pe teritoriul statului maghiar. S-a apreciat că în ceea ce-l priveşte pe domnul Marko Attila demersurile judiciare sunt de natură a provoca o puternică reacţie de stat că s-a încălcat dreptul de proprietate şi dreptul la un proces echitabil şi de aceea s-a decis să i se acorde protecţie.

În ce constă această protecţie? I se permite să rămână pe teritoriul maghiar. Se solicită să se ia măsuri în ceea ce priveşte clădirea şcolii din Sfântu Gheorghe, să nu fie naţionalizată ca urmare a sentinţei de condamnare care este apreciată că fiind nelegală", a precizat, Eugen Iordăchescu, avocatul deputatului, într-o declaraţie pentru Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.