Liderii politici critică votul Senatului în cazul Vosganian

diicot-sigla„Mă așteptam ca Senatul să încuviințeze solicitarea DIICOT de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înțeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât și în recentul discurs ținut în plenul Parlamentului. În fața justiției, nu există decât o singură măsură: respectul față de lege, indiferent de persoană sau funcție.” a precizat presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Totodată, Premierul Victor Ponta, Alina Gorghiu (copreședinta PNL), Călin Popescu Tăriceanu s-au alăturat criticilor prezidențiale, toți considerând că a fost o regretabilă greșeală.

Procurorul-șef interimar al DIICOT, Georgiana Hossu, a precizat că va cere din nou încuviințarea urmăririi penale a senatorului liberal Varujan Vosganian.

Pe de altă parte, urmare a votului de joi, Comisia Europeană a informat că va continua să monitorizeze situația voturilor din Parlament pe ridicarea imunității unor politicieni în cadrul MCV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.