Preşedintele a nominalizat persoana pentru funcția de director al SRI

Eduard-Raul Hellvig“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a nominalizat pentru funcția de director al Serviciului Român de Informații pe domnul Eduard-Raul Hellvig și, conform prevederilor constituționale, i-a înștiințat printr-o scrisoare oficială pe președinții celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare.” se precizează într-un comunicat prezidențial.

Domnul Eduard-Raul Hellvig și-a precizat în câteva rânduri orientarea euroatlantică pe axa București – Washington via Berlin, atitudinea radicală față de Rusia și ceea ce numește "neo-imperialismul rusesc", dorința existenței unor instituții puternice sub control democratic, apreciind că sunt "esențiale două coordonate de acțiune: combaterea corupției și dezvoltarea capacităților de apărare a siguranței naționale".

„Atunci când m-am gândit la o persoană pe care să o propun pentru funcţia de director la SRI am căutat pe cineva care este pregătit pentru o astfel de poziţie, care are pregătirea necesară, care are energia necesară, care cunoaşte actorii politici, care are suficiente cunoştinţe despre activitatea SRI şi care este o persoană care vine să aducă calmul necesar în acest spaţiu. Pe de altă parte, am căutat o persoană care pentru mine reprezintă garanţia unui parcurs de modernizare, unui parcurs de europenizare şi pentru SRI. SRI a câştigat foarte mult ca şi imagine publică în ultimii ani, a avut rezultate notabile şi s-au făcut progrese semnificative. Toate acestea trebuie să fie duse mai departe de cel care va fi director SRI şi am convingerea că domnul Hellvig va face aceste lucruri.” a precizat Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.