ANRP – fără conducere

Autorităţii Naţionale pentru Restituirea ProprietăţilorPreşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor l-şi-au depus mandatele.

 

Într-un memoriu, adresat premierului Victor Ponta, aceştia au precizat că au luat această decizie din cauza nenumăratelor amenzi primite de ANRP, deşi instituţia nu este vinovată:   

 

"Din mai 2013, de când există Legea 165, noi avem un cadru foarte strict. Acest cadru prevede că luăm hotărârile judecătoreşti şi le punem în executare, numai că noi, când ne-am început activitatea în 2013 aveam peste 2.000 de hotărâri judecătoreşti. Cum poate fi de înţeles că cineva astăzi te consideră vinovat pentru că n-ai reuşit să le pui în executare pe toate în 30 de zile. Nu suntem supermani. Acele 150 de procese care există acum se referă la preşedintele instituţiei, nu la George Băeşu. 

 

"Orice preşedinte al instituţiei vine de mâine este în situaţia în care, dacă se va stabili că amenzile acelea trebuiau… sau hotărârile trebuiau executate în 30 de zile, să fie deja în culpă. Următoarea mea cale este aceea de a mă duce la CEDO şi să arăt că am fost condamnat la plata unei amenzi fără să mi se stabilească vreo vinovăţie", spune George Băeşu, preşedintele ANRP.  

 

Premierul Victor Ponta a promis că situaţia va fi rezolvată în prima şedinţă de guvern:  

"I-am rugat pe toţi ca până miercuri să încercăm să găsim o soluţie. Dar oamenii au dreptate. Pe de o parte sunt forţaţi repede, repede retrocedaţi, restituiţi că altfel primiţi amenzi. Pe de altă parte, ei nu vor să facă şi n-au făcut în cei doi ani şi jumătate, trei ani de când e acestă echipă, n-a fost nici un fel de problemă de restituiri ilegale. Eu le-am cerut să fie foarte atenţi, să verifice de o sută de ori, să respecte legea, să nu pună pe nimeni înainte. Or, pentru asta s-au umput de amenzi. E o chestiune pe care trebuie s-o reglementăm într-un fel sau altul".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.