DEMO – Biblioteca Judeţeană, beneficiară a Programului “Biblionet”

Instituţie de importanţă comunitară, Biblioteca Judeţeană a fost selectată în cea de-a doua rundă a Programului Biblionet – lumea în biblioteca mea, după cum se cunoaşte, parteneriat între IREX, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Fundaţia EOS (Educaţie pentru o societatea deschisă), Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi bibliotecile publice româneşti. Firma Microsoft Corporation este partener al programului Global Libraries la nivel mondial şi va dona soft în valoare de aproximativ 15 milioane de dolari către biblioteci.
Programul Biblionet se ridică la o valoare totală de 26,9 milioane de dolari, fiind finanţat de Fundaţia „Bill & Melinda Gates” pentru următorii cinci ani şi având ca obiectiv dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice în România.
După cum ne-a comunicat Alina Rus, din partea Bibliotecii Judeţene, instituţia va beneficia de zece laptopuri, un copiator, un videoproiector şi imprimantă care constituie logistica pentru un centru de pregătire profesională a bibliotecarilor din judeţ. Activitatea programului „Biblionet” se va regăsi şi în folosul altor membri ai comunităţi decât bibliotecarii, bunăoară, pensionarii sau alte categorii care doresc să se iniţieze în calculatoare vor fi ajutaţi de formatori, iar Biblioteca Judeţeană beneficiază de experienţa atestată a Alinei Rus, potrivit căreia zece calculatoare vor fi alocate pentru a fi conectate la Internet şi folosite de cititori.
Localităţile care beneficiază de program alături de Biblioteca Judeţeană sunt Beclean, Sângeorz-Băi, Livezile, Josenii şi Prundu Bârgăului, Rebrişoara, Rodna, Ilva Mare, Şieu, Teaca, Monor şi Cetate, care vor primi calculatoare cu acces liber la Internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.