SRI şi FBI – întâlnire la vârf

_SVM5782“Marţi, 3 martie 2015, domnul Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), l-a primit, la sediul central al instituţiei, pe domnul James B. Comey, directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI) din Statele Unite ale Americii.

Membrii conducerii Serviciului şi partenerii americani şi-au exprimat satisfacţia faţă de nivelul cooperării dintre cele două instituţii în domenii de interes reciproc, precum securitatea cibernetică, combaterea criminalităţii organizate şi a corupţiei, combaterea terorismului, contracararea acţiunilor de spionaj, dar şi în ceea ce priveşte instruirea personalului.

De asemenea, directorii celor două instituţii au evaluat perspectivele de evoluţie viitoare a parteneriatului bilateral, convenind să acorde un loc aparte componentei de securitate cibernetică, domeniu în care SRI este autoritate națională.

Vizita de lucru a directorului FBI se desfăşoară pe fondul unor provocări majore la adresa stabilității regionale și mondiale, provocări a căror gestionare reclamă, pe de o parte, măsuri de consolidare internă a statului și, pe de altă parte, intensificarea cooperării SRI cu parteneri precum Biroul Federal de Investigaţii din SUA, în vederea protejării intereselor de securitate ale României şi ale cetăţenilor săi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.