Barometrul de Consum Cultural 2014

Barometrul-de-Consum-Cultural-2014Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a lansat luni, 16 martie 2015, cea de-a noua ediție a publicației „Barometrul de Consum Cultural 2014”, cea mai importantă analiză statistică a sectorului cultural din România.

«„Barometrul de Consum Cultural 2014. Cultura, între global și local” oferă informații despre dinamica valorilor şi practicilor din societatea românească de astăzi, despre modul în care populația se raportează la sectorul cultural, devenind un instrument esențial în dezvoltarea strategiilor locale și regionale. Rezultatele reflectă vitalitatea culturală la nivel național, precum și tendințele de consum ale populației. Volumul se adresează atât publicului larg, cât și specialiștilor și reprezentanților autorităților publice centrale și locale.

Potrivit Barometrului: 24% dintre români consideră cultura ca fiind „nu prea importantă” și 63% din populația României nu merge niciodată la teatru, în schimb, 47% din populația României citește cărți o dată pe lună sau mai mult, iar 43% dintre români vizitează muzee o dată pe an sau mai des. Analize detaliate despre principalele obiceiuri de consum cultural se regăsesc în cele opt capitole ale studiului.

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, aflat în subordinea Ministerului Culturii, a fost înființat în anul 2013, prin comasarea Centrului de Cercetare și Consultanță în Domeniul Culturii (CCCDC) și a Centrului de Pregătire Profesională în Cultură (CPPC). Astfel, a devenit singurul institut naţional care are ca obiective studierea, cercetarea și furnizarea de date statistice pentru domeniul culturii, precum şi formarea continuă a celor care aleg o carieră în sectorul ocupațional – cultură. Misiunea INCFC este de a ajunge prin cercetare şi formare culturală la toți cei care activează în acest domeniu, indiferent de nivelul de subordonare sau tipul de organizație, cu scopul de a colecta și disemina date statistice pentru fundamentarea propriilor proiecte, dar și de a sprijini dezvoltarea profesională a acestora.

Alături de oficiali ai Ministerului Culturii, Carmen Croitoru, managerul INCFC şi coordonator al lucrării, va oferi la această lansare detalii despre activitatea Institutului şi importanţa analizelor cuprinse în „Barometrul de Consum Cultural 2014”».

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.