Reuniunea Biroului Permanent Naţional al Partidului Social Democrat

mdpsd„Biroul Permanent Naţional al Partidului Social Democrat, s-a reunit luni, 16 martie 2015, la sediul PSD. Premierul Victor Ponta a anunţat luni că solicită Senatului procedură de urgenţă pentru dezbaterea şi aprobarea Codurilor fiscal şi de procedură fiscală, reafirmând că ia în calcul angajarea răspunderii Guvernului în cazul în care liberalii vor bloca adoptarea acestor acte normative pe probleme de procedură, nu de fond.

"Codul fiscal va fi finalizat în perioada imediat următoare şi cel târziu pe 25 (martie) va pleca la Parlament. Voi solicita Senatului procedură de urgenţă, în aşa fel încât să poată fi discutat în comisii şi în plen imediat după Paşte iar, practic, la sfârşitul lunii aprilie poate ajunge în Camera Deputaţilor. Sunt două luni – mai şi iunie – în care Camera Deputaţilor are suficient timp să dezbată, să aprobe. Dacă voi constata că prin măsuri procedurale PNL va bloca adoptarea Codului fiscal, nu probleme de fond, ci de procedură, atunci voi lua în calcul şi procedura de angajare a răspunderii Guvernului în luna iunie pentru cele două coduri. Dar îmi exprim speranţa ca totuşi raţiunea şi bunul simţ să învingă şi, în urma discuţiilor din Parlament, dacă e cazul se vor face amendamente, să avem adoptate aceste două acte normative fundamentale pentru asigurarea dezvoltării noastre economice, creării locurilor de muncă şi păstrării acestei direcţii din ultimii trei ani şi jumătate de creştere economică sustenabilă", a declarat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD.

Biroul Permanent Naţional al PSD a aprobat luni dosarul de candidatură al Rovanei Plumb la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional, care se va reuni pe 20 şi 21 martie, a anunţat la finalul şedinţei BPN preşedintele partidului, Victor Ponta.

"A fost aprobat programul Consiliului Naţional – vineri şi sâmbătă, dosarul de candidatură al doamnei Rovana Plumb pentru funcţia de preşedinte al CN şi atelierele de dezbateri pe fiecare dintre temele care formează obiectul de interes al Consiliului Naţional", a precizat Ponta, într-o conferinţă de presă.

Membrii BPN au fost informaţi, pe de altă parte, despre stadiul colaborării în ceea ce priveşte legile electorale. "După cum ştiţi, cele referitoare la alegerile locale – proiectul s-a finalizat. De asemenea, se află în fază avansată şi proiectul privind alegerea Parlamentului şi finanţarea partidelor. Acum comisia este condusă de deputatul PNL Mihai Voicu, dar deciziile s-au luat cu majoritatea de două treimi prevăzute în regulament. Şi, din punctul de vedere al PSD, pot intra în dezbaterile plenului cât mai curând, în aşa fel încât, până la finalul sesiunii parlamentare, să avem adoptate legile electorale ca să poată fi aplicate în 2016 la alegerile locale şi parlamentare", a detaliat premierul.

Victor Ponta a reafirmat punctul de vedere al PSD din Comisia de revizuire a Constituţiei. "Mâine (marţi) are loc o nouă reuniune a Comisiei pentru revizuirea Constituţiei. Punctul de vedere al PSD este foarte clar: toate propunerile pe care le-a făcut USL în comisie, mai puţin cele pe care CCR sau Comisia de la Veneţia le-au respins, sunt valide şi suntem gata să le votăm. PNL şi-a desemnat oamenii în comisie, acum au spus că au nişte amendamente dacă vin cu ele, le discutăm", a completat preşedintele PSD.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.