Uniunea Europeană înființează Biroul Procurorului European

Biroul Procurorului EuropeanEuroparlamentarii au aprobat Regulamentul de înfiinţare a Biroului Procurorului European, care se va ocupa de anchetarea infracţiunilor de natură penală ce afectează bugetul UE.

Raportul, înaintat de europarlamentarul român Monica Macovei privind Regulamentul de înfiinţare a Biroului Procurorului European (EPPO) a fost votat, cu o largă majoritate: 487 de voturi "pentru", 165 de voturi "împotrivă" şi 33 de abţineri.

"Să nu uităm că suntem gardienii banilor cetăţenilor noştri. Asta doresc să fie şi Biroul Procurorului European", a declarat Monica Macovei..

Se estimează că activitatea Biroului Procurorului European va conduce la recuperarea anuală a nu mai puţin de 1-2 miliarde de euro.

"Desigur, această cifră va creşte odată cu întărirea Biroului şi a reţelei de procurori europeni anti-fraudă din statele Uniunii", a precizat europarlamentarul român.

Biroul Procurorului European va avea un birou central, format din 25 de procurori europeni, selectaţi pe baza unei competiţii deschise, cu un procuror şef şi birouri de "procurori europeni delegaţi", compuse din procurori din statele membre, care vor lucra în continuare în statele lor în cazurile de fraudă cu bani europeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.