Medicii – în grevă japoneză

Medici - grevă japoneză„Federaţia Sindicală „Hipocrat " din România – FS „Hipocrat” şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) , federaţii membre CNS „Cartel ALFA”, încep de luni, 21 martie, o serie de proteste, care debutează cu grevă de tip japonez, cu banderolă".

Sindicaliştii precizează că decizia a fost luată după „întâlnirea pe care conducerea celor două formaţiuni au avut-o cu Ministrul Sănătăţii la începutul acestei săptămâni, dl. Patriciu Achimaş Cadariu, şi cu Ministrul Secretar de Stat, Francisk Iulian Chiriac. Discuţiile au vizat soluţionarea revendicărilor salariaţilor din Sănătate şi nu s-au finalizat cu un calendar concret şi realist pentru rezolvarea acestor probleme".

Aceştia solicită „aplicarea prevederilor Legii 284/2010 privind salarizarea unitară şi în sănătate, în sensul reîncadrării personalului având ca valoare de referinţă salariul minim brut pe economie de 1250 lei; acordarea tuturor sporurilor, calculate la salariul efectiv, precum sporul de condiţii deosebite de muncă, sporul de doctorat".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.