Ministrul Agriculturii – România piaţa produselor expirate

mezeluriMinistrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu a precizat că "România este o piaţă de mâna a zecea în care se aduc produse expirate".

 

Declaraţia ministrului a fost susţinută de Fostul şef al magazinului Profi din Arad care a spus că a fost obligat să pună în vânzare carne stricată, care apoi a fost spălată cu detergent:

 

"Acest ministru vorbeşte în cunoştinţă de cauză. Nu cred că ministrul Agriculturii ar fi ieşit pe post să declare aceste lucruri dacă nu ar avea ca şi suport nişte dovezi clare. Mă face să cred că aceste lucruri au fost confirmate de către unele instituţii care deja au făcut verificări corecte, nu ca la Arad. La Arad totul s-a muşamalizat de către unele instituţii pentru că i-au informat dinainte. Cum vă explicaţi că DSV-ul a fost informat de către mine vineri, prin sesizarea pe care am făcut-o eu cu colegii mei şi după aia, au fost în control abia la începutul săptămânii. De ce nu s-au dus vineri? Ei pot controla magazinele inopinat, inclusiv noaptea. Nu au făcut acest lucru pentru că au ştiut că trebuie să ia legătura cu cei de la Profi în special şi i-au pus să facă curat."

 

Luând act de aceste aspecte Federaţia Naţională Pro Agro solicită autorităţilor stoparea importului de produse care pun în pericol sănătatea publică:

 

"Federaţia Naţională Pro Agro susţine declaraţiile Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, referitoare la calitatea îndoielnică a unor produse venite din import şi solicită autorităţilor abilitate ale statului stoparea importului de produse care pun în pericol sănătatea publică. Nu toate importurile sunt incorecte, dar o mare parte dintre acestea sunt aduse în ţară cu preţuri de dumping, ceea ce denotă şi o eventuală depăşire a termenelor de valabilitate. Federaţia Naţională Pro Agro solicită autorităţilor statului să efectueze controale sanitar veterinare reale la toate produsele agroalimentare şi animale vii, provenite din comerţ intracomunitar şi import din ţări terţe, pentru a ne asigura că respectă aceleaşi condiţii sanitar veterinare pe care sunt obligaţi să le respecte fermierii şi produsele autohtone."

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.