Serile de la Casa Poetului (ediția a II-a)

AFIS SERILE DE LA CASA POETULUIAFIS SPATIU SI TIMP În perioada 18-20 septembrie 2013, la Casa memorială Andrei Mureșanu, filială a Bibliotecii Județene Bistrița-Năsăud, vor avea loc, pe parcursul a trei seri, începând cu ora 18, lecturi publice din creaţiile unor importanți poeţi bistriţeni, urmate de dezbateri legate de actul creației.

Organizate de Biblioteca Județeană Bistrița-Năsăud, avându-i coordonatori pe poeții Ioan Pintea, directorul bibliotecii, și pe David Dorian, bibliograf, ediția a II-a a “Serilor de la Casa Poetului” sunt gândite să se desfășoare, ca și la ediția precedentă, în cadrul pitoresc oferit de casa memorială, transformată pentru cele trei seri într-un veritabil amfiteatru al rostirii poetice. Demersul organizatorilor se sprijină pe tulburătorul adevăr al cuvintelor: Poezia rămâne totuși cea mai importantă întâlnire pe care o avem pe acest pământ.

Sunt invitați să participe poeții: Vasile Dâncu, Ioan Pintea, Mircea Măluț, Emil Dreptate, Victor Știr, Veronica Știr, Nicolae Bosbiciu, Al. C. Miloș, Sorin Catarig, Olimpiu Nușfelean, Elena M. Cîmpan, Maria Olteanu, Ana Zegrean, Florin Avram, Iulia Pațiu, Ioan Cioba, Ovidiu Pojar, Menuț Maximinian, Andreea Gal,  David Dorian, Alexandru Uiuiu, Gavril Moldovan, Suzana Deac, Victoria Fătu Nalațiu, Gheorghe Mizgan, Liviu Ioan Mureşan, Ștefan Veșcari, Grigore Pop.

Serile vor fi animate de recitalurile pianistului Mihai Cristea, care va aborda piese din crația marelui compozitor și pianist rus Serghei Rahmaninov, comemorat și omagiat în acest an.

In preziua Serilor, pe 17 septembrie, de la ora 18, în Sala „Liviu Rebreanu” a Bibliotecii Județene, se va deschide expoziția de fotografie „Spațiu și timp. O radiografie plastică/fotografică a satului bistrițean/năsăudean” a scriitorul Alexandru Uiuiu, care va expune din lucrările sale legate de satul transilvan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.