A doua întâlnire metodico-profesională cu bibliotecarii, în comuna Șanț

06-dscn4388Programul “Biblioteca Județeană “George Coșbuc, coordonatoare a bibliotecilor publice din județ, inițiat de managerul acesteia, Ioan Pintea, continuă.

Marți, 23 iulie a.c., a avut loc, la biblioteca din Șanț, a doua întâlnire zonală cu bibliotecarii din Sângeorz-Băi (Alexandru Chira), Prundu-Bârgăului (Florica Ianiș), Tiha-Bârgăului (Ana Belei), Bistrița-Bârgăului (Camelia Hulpe), Rodna (Stela Boșca), Șanț (Stela Lupșan), Leșu (Monica Pop), Măgura Ilvei (Lucreția Ruști), Ilva-Mare (Sabina Gălan), Lunca Ilvei (Mihai Adolf Steopan) și bibliotecari de la Biblioteca Județeană (Ioan Pintea – manager, Marcel Seserman – șef serviciu, Gheorghe Eftenie – metodist, Sorin Bretfelean – șef serviciu, Alina Simon, Parascheva Pasere, Angela Costin, Rodica Linul).

Discuțiile s-au axat, în mod principal, pe câteva probleme stringente legate de activitatea bibliotecilor din județ: achizițiile de carte; planificarea și organizarea de evenimente culturale locale, în parteneriat cu școala, biserica și alte instituții din comunitate; demararea unor evenimente profesionale și culturale, în colaborare cu Biblioteca Județeană, implicarea bibliotecarilor în strângerea de date și informații necesare elaborării Ghidului Bibliotecilor Publice din județ.

În partea a doua a întâlnirii, scriitorii invitați (Alexandru Uiuiu, Icu Crăciun, Nicolae Bosbiciu) au intervenit pe marginea celor discutate, apreciind importanța bibliotecarului și a bibliotecii în comunitate. De asemenea, cei trei scriitori și-au prezentat câteva apariții editoriale mai vechi și mai noi: “Țara ascunsă, “Pantofii”, “Pământ de unică folosință“.

Bibliotecarii prezenți au primit donații din cărțile editate recent de către Biblioteca Județeană.

Reușita evenimentului de la Șanț se datorează implicării substanțiale a primarului Ioan Szabo și a bibliotecarei Stela Lupșan.

Joi, 25 iulie a.c., are loc cea de-a treia întâlnire metodico-profesională, în localitatea Ciceu-Mihăiești. Cu această ocazie, Biblioteca Județeană donează un număr important de volume, care va constitui baza înființării bibliotecii comunale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.