Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”, premiul I la Târgul Serviciilor „Smart” din cadrul Conferinţei Asociaţiei Naţionale a Bibliotecilor

*CoşBook, campanie de rebranding cultural al bibliotecii

 

Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” Bistriţa-Năsăud a participat la Conferinţa Naţională a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România care s-a derulat la Sibiu sub genericul Smart Libraries. Întâlnirea de la Biblioteca Astra a fost onorată de toate bibliotecile judeţene şi municipale din ţară, dar şi de cele mai importante edituri. S-au susţinut o serie de conferinţe, au avut loc ateliere profesionale sub deviza „Maratonul ideilor deştepte”.


Evenimentul în jurul căruia s-au derulat acţiunile a fost Târgul Serviciilor Smart de Bibliotecă, în cadrul căruia Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” Bistriţa a obţinut premiul I într-o confruntare cu celelalte biblioteci din ţară. Locul II a fost ocupat de Oneşti şi locul III de Cluj. Poziţia I în clasamentul bibliotecilor din România s-a făcut în urma activităţii bogate din 2013, atât în plan editorial, cât şi a evenimentelor şi a serviciilor oferite de biblioteca bistriţeană. Cu această ocazie a fost lansat conceptul „CoşBook” pentru care s-au început demersurile de înregistrare la OSIM. Conjudeţenii noştri au avut un stand în care au expus cărţile editate în ultimul an, afişele de la evenimentele derulate sub egida bibliotecii, tot acum oferindu-se, în premieră, fructe din grădina literară „Ioan Alexandru” inscripţionate cu noul logo al instituţiei.

[gmedia id=2]
Itinerarul cultural al lui George Coşbuc la Sibiu a fost prezentat, de asemenea, prin intermediul unor bannere şi roll-up-uri. Participanţii la evenimente au vizitat Răşinariul, locul legat de numele lui Andrei Şaguna, Emil Cioran şi Octavian Goga, au avut o deplasare la Păltiniş, nume legat de Constantin Noica şi, de asemenea, o întâlnire cu scriitorul Eginald Schlattner, la Roşia. Ultima zi a fost dedicată inaugurării, în localitatea Biertan, a conceptului „Lada de breaslă” (Noi servicii de bibliotecă). Dintre participanţii prezenţi amintim pe Walter Brem – Qulto, Mario Denezzo – preşedintele Uniunii Editurilor din România, Paul Andre Baran – directorul Programului Biblionet, Roberto Corsini – din Finlanda, Nicolae Cotarcea – reprezentant al Ministerului Culturii. Apreciind activitatea Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc”, preşedintele Asociaţiei Bibliotecilor, Daroş Adrian Neagu, împreună cu Consiliul Executiv, şi-au exprimat dorinţa ca următoarea Conferinţă Naţională să aibă loc la Bistriţa.


Biblioteca Judeţeană a fost reprezentată de Ioan Pintea – manager, Marcel Seserman – şef Serviciu, Alina Diana Pop, David Dorian, Alina Simon, Adriana Zegrean, Gabriela Molnar şi Monica Crişan de la Biblioteca Cetate. Începând cu această întâlnire, Biblioteca Judeţeană Bistriţa-Năsăud a demarat o campanie de rebranding cultural prin noul concept CoşBook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.