Integrala Operei Lucian Valea, lansată la Botoşani

În organizarea Bibliotecii Judeţene "George Coşbuc" Bistriţa Năsăud, având drept partener Biblioteca Judeţeană "Mihai Eminescu", a avut loc, la Botoşani, lansarea integralei Opere de Lucian Valea.


Din partea bibliotecii bistriţene, care a editat integrala, au participat Ioan Pintea, directorul instituţiei şi Marcel Seserman (Mircea Măluţ), îngrijitorul ediţiei.


Cuvântul de deschidere l-a avut directorul bibliotecii gazdă, Cornelia Viziteu, care a trecut în revistă secvenţe importante din viaţa scriitorului Lucian Valea şi a rolului jucat de acesta în dinamizarea culturală a acestui spaţiu. Au urmat la cuvânt Ioan Pintea care a prezentat importanţa demersului editorial făcut de instituţia pe care o conduce punând astfel în valoare o mare personalitate a culturii româneşti, care trebuie reevaluată din perspectivă estetică, Marcel Seserman (Mircea Măluţ), care a făcut o radiografie succintă a fiecăruia din cele şase volume ale integralei, Lucian Alexa, Nicolae Corlat şi Gellu Dorian.

[gmedia id=8]


Totodată, toţi cei care l-au cunoscut pe scriitor au făcut scurte evocări ce au pus într-o lumină aparte personalitatea, caracterul şi iubirea pe care Lucian Valea o distribuia discret asupra tuturor celor care, într-un fel sau altul, erau ataşaţi de literatură. O evocare aparte au avut membrii familiei, Mădălina Valea, soţia şi Oana Valea, fiica scriitorului.


Grupul de scriitori botoşăneni şi-a exprimat dorinţa de a fi prezent la Bistriţa când se va organiza lansarea integralei, subliniind necesitatea întăririi relaţiilor culturale între Bistriţa şi Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.