ACTUALITATE, CULTURĂ, FILM, MUZICĂ, ARTĂ, CARTE — 24/03/2015 at 8:52 am

Gala Premiilor Radio România Cultural

Gala_Premiilor_Radio_Romania_Cultural-820x300Luni, 23 martie 2015, a avut loc cea de-a XV-a ediție a Galei Premiilor Radio România Cultural la Teatrul Odeon. La evenimenta au fost prezenți Ministrul Culturii, dl Ionuţ Vulpescu, Preşedintele Director General al Radio România, dl Ovidiu Miculescu și alte personalităţi din lumea culturală şi artistică.

Cu acest prilej, actorul Mircea Albulescu a primit Premiul de Excelenţă, coregraful Gigi Căciuleanu a obţinut Premiul Lux Mundi, iar compozitorul Dan Dediu, rector al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, i-a fost acordat Premiul ''In memoriam Iosif Sava''.

Conform comunicatului Hotnews.ro, premiile pe secţiuni au fost următoarele:

Premiul pentru Poezie a fost înmânat doamnei Miruna Vlada, pentru volumul Bosnia. Partaj, Editura Cartea Românească.

Premiul pentru Proză i-a revenit doamnei Nora Iuga pentru cartea Harald şi luna verde de la Editura Polirom.

Premiul pentru Film  a revenit regizorului Alexander Nanau  pentru filmul Toto şi surorile lui.

Premiul pentru Teatru a fost decernat domnului Răzvan Mazilu pentru pentru valorizarea în dimensiune contemporană a musicalurilor Cabaret (Teatrul German de Stat Timişoara) şi West Side Story (producţie FNT).

Premiul la categoria Arte  plastice a fost obţinut de artistul plastic Teodor Graur pentru expoziţia Nostalgia.

Premiul pentru Muzică i-a revenit violonistului Gabriel Croitoru pentru Turneul Naţional Vioara lui George Enescu la sate.

Premiul pentru Educaţie a fost obţinut de Muzeul Naţional al Ţăranului Român, reprezentat de directorul său dl. Virgil Niţulescu, pentru organizarea unui Atelier de creativitate.

Premiul pentru Ştiinţă a fost desemnat doctorului în inginerie Mircea Ignat, pentru activitatea desfășurată și in anul 2014 în inițierea tinerilor olimpici în tainele cercetării științifice și calificarea acestora în competiții internaționale de prestigiu din domeniu.

La secţiunea Proiecte culturale şi festivaluri a fost laureat: Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, reprezentat de directorul Teatrului Radu Stanca din Sibiu, Constantin Chiriac, fondator şi director al festivalului.

Print Friendly, PDF & Email