EVENIMENT, POLITICĂ, CULTURĂ, CARTE — 05/04/2021 at 1:35 pm

La Iaşi a fost dezvelit un nou bust al marelui poet Octavian Goga

Joi, 1 aprilie, la Iaşi a fost dezvelit un nou bust al marelui poet Octavian Goga.
Ca de obicei, retrograda instituție Institutul Elie Wiesel, finanțată din banii noștri, caută să ne arate cum trebuie să ne raportăm la valorile noastre culturale și politice:

„Cu părere de rău trebuie să consemnăm că nici astăzi, la 30 de ani de la Revoluţia democratică din 1989, cultura civică nu şi l-a asumat pe Octavian Goga de o manieră critică în ceea ce priveşte activitatea sa politică. Octavian Goga a fost un om politic şi demnitar al Statului Român (prim-ministru), care a promovat o politică profascistă, în care antisemitismul s-a aflat la loc de cinste.

În calitate de prim-ministru a promovat în 1938,Legea prin care o treime din populaţia evreiască avea să-şi piardă cetăţenia şi deci protecţia din partea statului. Prin urmare, credem că administraţia locală a Municipiului Iaşi, trebuie să facă un gest minimal în memoria victimelor Pogromului din 1941 şi să menţioneze profilul politic al lui Octavian Goga”.
Cum ni-l asumăm noi, românii, pe Octavian Goga este problema noastră și nu a Institutului Elie Wiesel, pentru că acesta este român, nu evreu. Poate Institutul Elie Wiesel ne poate explica în ce măsură și-l asumă pe A. Toma (Solomon Moscovici), mediocrul poet evreu, considerat de propaganda comunistă condusă de evrei, mai mare decât poetul nostru național Mihai Eminescu!
Print Friendly, PDF & Email