În farmaciile din România se va găsi un medicament pentru tratarea Covidului

În curând, mai precis începând cu luna mai, în farmacii se va putea găsi antiviralul Favipiravirul, cu efect dovedit în tratamentul Covid, iar medicii de familie îl vor putea prescrie, au precizat specialiștii Terapia Cluj, care sunt singurii importatori ai medicamentului.
Până vom începe și noi să producem în țară Favipiravir, cam prin iunie-iulie, vom continua să-l importăm din Japonia. Ar fi de dorit ca oamenii să nu înceapă să-și facă stocuri și să își achiziționeze doar pe bază de rețetă de la medicul de familie.” precizează specialiștii de la Terapia Cluj.
 
Eficiența tratamentului depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 10 zile, când de multe ori replicarea virală a diminuat semnificativ și începe producerea de anticorpi specifici de către pacient.
 
Indicația de administrare este pentru pacienții cu forme ușoare sau medii, de preferat în primele 3 zile de la debutul simptomelor. Administrarea tardivă nu este recomandată la pacienții cu forme severe de Covid-19.
Print Friendly, PDF & Email