EVENIMENT, ACTUALITATE, ECONOMIE — 01/09/2021 at 3:45 pm

Trenul special Connecting Europe Express își începe călătoria

Trenul special Connecting Europe Express își va începe călătoria din gara Lisabona, în 2 septembrie  și va ajunge la Paris, pe 7 octombrie, după ce va opri în peste 100 de orăşele şi oraşe în cursul călătoriei sale de cinci săptămâni.

Connecting Europe Express este un tren special creat cu prilejul Anului european al căilor ferate 2021. compus, de fapt, din trei trenuri – trenul iberic, trenul standard şi trenul baltic – care se vor întâlni de-a lungul călătoriei.

Trenul standard va mai fi dotat cu un vagon pentru conferinţe (oferit de SNCF, Franţa), două vagoane standard (DB, Germania şi SBB, Elveţia), un vagon-restaurant (FS, Italia) şi un vagon de dormit (Ă-BB, Austria). Trenul iberic care călătoreşte între Portugalia şi Spania a fost oferit de operatorul spaniol Renfe, iar trenul baltic este operat de Lituania LTG.

Realizarea proiectului Connecting Europe Express a fost posibilă datorită colaborării partenerilor din sectorul feroviar european şi a instituţiilor de la nivel naţional, local şi de la nivelul UE.

Pentru mai multe detalii se pot visita platformele https://www.connectingeuropeexpress.eu

și https://europa.eu/year-of-rail/

 

Print Friendly, PDF & Email