Universitatea Babeș-Bolyai ocupă din nou poziții foarte bune în clasamentele naționale și internaționale

Potrivit clasamentul internaţional Times Higher Education (THE), unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaţionale ale universităţilor, Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca se clasează pe prima poziţie în ţară și pe locuri importante în lume în domeniile inginerie şi calculatoare.

 

Astfel, în domeniul inginerie, UBB ocupă prima poziţie în ţară şi poziţia 501-600 la nivel internaţional (din 1188 universităţi incluse în clasament), iar în domeniul informatică și calculatoare (computer science), UBB ocupă prima poziţie în ţară (alături de Universitatea Politehnica din Timişoara) şi poziţia 601-800 la nivel internaţional (din 891  universităţi incluse în clasament).

 

„UBB are cea mai mare facultate de informatică/școală doctorală de inteligență artificială din țară și mă bucur să văd reconfirmat ceea ce știam, și anume că la UBB mărimea vine de asemenea cu prima performanță în țară. De asemenea, mă bucur să văd că investiția din ultimii ani în inginerie & tehnologie (Școala academică/de știință de inginerie/tehnologie) pune UBB pe harta liderilor naționali și internaționali în domeniu. Felicitări colegilor din aceste domenii!”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

 

„UBB este universitatea cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 440 de ani – 1581), reprezentând cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 55.000 de oameni, din 11 localități și 9 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de cinci ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metaranking-ul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii, cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate „world-class” (QS*****) din România, iar din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene ”world-class/research-intensive”.”

Print Friendly, PDF & Email