ȘTIRI REGIONALE, POLITICĂ, ACTUALITATE, ACCENT — 21/09/2022 at 2:46 pm

Președintele Rusiei s-a adresat națiunii

Sursa foto: substantial.ro

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, într-un discurs adresat națiunii miercuri, că scopul operațiunii militare din Ucraina este să elibereze și să anexeze tot Donbasul, regiunile Donețk și Lugansk, în acest scop anunțând o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor „operaţiunii militare speciale” în Ucraina:

„Tema discursului meu este situația din Donbas și cursul unei operațiuni militare speciale pentru eliberarea regiunii de regimul neo-nazist care a preluat puterea în Ucraina în 2014, ca urmare a unei lovituri de stat armate. (…)

Este vorba despre pașii necesari, urgenţi pentru a proteja suveranitatea, securitatea și integritatea teritorială a Rusiei, despre susținerea dorinței și voinței compatrioților noștri de a-și controla propriul viitor și despre politica agresivă a unei părți din elitele occidentale, care se străduiesc cu toată puterea lor să-și mențină dominația, iar pentru aceasta încearcă să blocheze, să suprime orice centre suverane independente de dezvoltare pentru a continua să-și impună cu cruzime voința altor țări și popoare, să-și planteze pseudo-valorile.

Scopul acestui Occident este de a slăbi, de a diviza și, în cele din urmă, de a ne distruge țara. Ei spun că în 1991 au reușit să destrame Uniunea Sovietică, iar acum a venit rândul Rusiei, ca ea să se destrame.

Și planifică astfel de planuri de mult timp. Au încurajat bandele de teroriști internaționali din Caucaz, au promovat infrastructura ofensivă a NATO aproape de granițele noastre.

Ei au făcut din rusofobia totală arma lor, timp de decenii au alimentat intenționat ura față de Rusia, în primul rând în Ucraina, pe care au pregătit-o pentru soarta unui punct de sprijin anti-rus, iar poporul ucrainean însuși a fost transformat în carne de tun și împins la război cu ai noștri, țara, dezlănțuind acest război încă din 2014, folosind forțele armate împotriva populației civile, organizând genocid, blocade, teroare împotriva oamenilor care au refuzat să recunoască puterea care controlează Ucraina ca urmare a unei lovituri de stat.

Și după ce actualul regim de la Kiev a refuzat în mod public o soluție pașnică a problemei din Donbas și, în plus, și-a anunțat pretențiile asupra armelor nucleare, a devenit absolut clar că un nou următor, așa cum se întâmplase de două ori înainte, un atac pe scară largă asupra Donbass era inevitabil. Și atunci, la fel de inevitabil, ar fi avut loc un atac asupra Crimeei Ruse – asupra Rusiei.

În acest sens, decizia privind o operațiune militară preventivă era absolut necesară și singura posibilă. Principalele sale scopuri – eliberarea întregului teritoriu al Donbasului – au fost și rămân neschimbate.

Republica Populară Lugansk a fost deja aproape complet eliberată. Luptele în Republica Populară Donețk continuă. Aici, timp de opt ani, regimul de ocupație de la Kiev a creat o linie profund eșalonată de fortificații.

Atacul lor frontal ar fi dus la pierderi grele, așa că unitățile noastre, precum și unitățile militare ale republicilor din Donbas, acționează sistematic, competent, folosesc echipamente, protejează personalul și eliberează pas cu pas Donețkul, curăță orașele de neo-naziștii, oferă asistență oamenilor pe care regimul de la Kiev i-a transformat în ostatici, în scuturi umane.

După cum știți, militarii profesioniști care servesc sub contract participă la operațiunea militară specială. Formațiile de voluntari luptă și ele, cot la cot, cu ei: oameni de diferite naționalități, profesii, vârste sunt adevărați patrioți. Au venit în apărarea Rusiei și a Donbasului”.

Print Friendly, PDF & Email